HYBRID UPS VE  SOLAR ENERJI


Yükselen enerji maliyetleri ve bunun yanı sıra son yıllarda ciddi bir biçimde ucuzlayan solar sistemler, hybrid sistemleri oldukça cazip hale getirmiştir..

Hybrid-UPS’in temel özelliği kontrollü bir şekilde güneş enerjisi, akü grubu, şebeke veya jeneratör aracılığıyla kesintisiz elektrik enerjisi sağlayabilmektir.

Solar enerji, şebeke ve aküden çalışma, Solar enerji sayesinde yatırımın geri dönüşü, MPPT Algoritması ile maksimum enerji üretimi,

Aküler ile enerjiyi depolama, Akıllı kontrol sistemleri…

Kesintisiz Güç Kaynakları  bilinen ve dilimize yerleşmiş  diğer adı ile UPS (İngilizce: Uninterruptible Power Supply), elektrik enerjisi ile beslenen cihazları ve sistemleri şebeke geriliminde olabilecek gerilim yükselmesi, gerilim alçalması, ani ve çok kısa süreli pik gerilimlere, çeşitli nedenlerle oluşan ve Harmonik bozulma olarak adlandırılan gerilim bozulmalarına karşı koruyan ve şebeke  elektriğinin kesilmesi durumundan barındırdığı Aküler sayesinde sistemlerin ve cihazların çalışması için gerek duyduğu  temiz enerjiyi üreterek sistemin kesintisiz çalışmasını sağlayan elektronik cihazlara denir.

Kesintisiz güç kaynakları yapı olarak üç türe ayrılabilir:

Off-Line UPS: Şebeke gerilimi belli toleranslar halinde yükü doğrudan şebekeye bağlayan, şebeke gerilimi toleranslar dışına çıktığı zaman KGK konumuna geçen ve kısa süreli besleme yapar.

Line-Interactive UPS: Şebeke gerilimi varsa şebekeyi ayarlayarak yüke veren, şebeke kesildiğinde kesintisiz güç kaynağı konumuna geçen ve kısa süreli besleme yapabilmektedir.

Online UPS: Yükleri sürekli olarak kesintisiz güç kaynağından besleyen, şebeke gerilimi varsa şebekeden akülerini şarj eden etmektedir.

Yorum Yok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *